Проблем у розслідуванні кримінального провадження або проведення і закінчення комплексної експертизи щодо Іловайська немає. Про це заявив заступник Генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос, коментуючи відновлення роботи тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування обставин трагедії під Іловайськом, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Понад 20 сертифікованих фахівців в оборонній сфері, в тому числі з недержавного оборонно-аналітичного сектору без підпорядкування Генеральному штабу Збройних сил України та Міністерству оборони України, пройшли всі передбачені законом перевірки Служби безпеки України та отримали право доступу для роботи з секретними документами у кримінальному провадженні. На сьогодні таких документів оброблено вже понад 1400», - сказав Матіос.

За його словами, експерти працюють у спеціальному приміщенні ГПУ щодня, а група слідчих у цьому провадженні просто зараз працює на території трьох областей України, у тому числі в зоні АТО.

Водночас, як відзначає Матіос, найбільшою проблемою для слідчих у цьому кримінальному провадженні є питання  проведення допитів командирів, а також співробітників міліції добровольчих батальйонів патрульно-постової служби спеціального призначення, у тому числі новообраних народних депутатів.

Нагадаємо, в кінці серпня бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Добровольчі батальйони неодноразово просили командування підкріплення. Тим не менш, за словами бійців, необхідна допомога їм так і не надійшла.

Члени НЗФ обстріляли коридор, по якому, за домовленістю, повинні були виходити силовики. Українські військовослужбовці зазнали значних втрат.

У свою чергу тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради з розслідування обставин трагедії під Іловайськом зазначає в попередніх висновках, що до цих подій призвели помилкові кадрові призначення в силовому блоці, неадекватні дії міністра оборони Валерія Гелетея і начальника Генштабу Віктора Муженка, а також те, що Президент не ініціював введення військового стану.

Як раніше повідомляв ForUm, офіційних даних про загиблих, поранених і взятих в полон українських військових досі не було. Минулий міністр оборони Валерій Гелетей заявляв, що на виході з «іловайського котла» загинули 108 військовослужбовців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31