Депутат Київської міської ради від Радикальної партії Ляшка Ігор Мосійчук назвав винних, на його думку, в трагічних подіях під Іловайськом.

«Я звинувачую в загибелі більше двох тисяч кращих синів України в Іловайському котлі, крім екс-міністра оборони Гелетея і начальника Генерального штабу Муженка, таких осіб», - повідомив Мосійчук на своїй сторінці у Facebook.

«Генерал Хомчак, який командував військами в Іловайському котлі, віддав наказ на прорив до завершення переговорів з агресором і втік з поля бою. Ігор Коломойський, олігарх, який безпосередньо винен в ідеї наступу на Іловайськ, знаючи, що там укріпрайон, донор Народного Фронту, Сильної України та Самодопомоги. Геннадій Корбан, заступник голови Дніпропетровської ОДА, який 5 серпня у своєму кабінеті віддав наказ комбатам Дніпро-1, Донбас, Шахтарськ та Азов йти на штурм Іловайська, при цьому нехтуючи даними розвідки. Арсен Аваков, який віддав добровольчі батальйони в підпорядкування олігарху Коломойському та його поплічникам Корбану і Філатову. Семен Семенченко, комбат Донбасу, який, маючи дані розвідки, повів своїх бійців на смерть. Юрій Береза, комбат Дніпро-1, який разом з генералом Хомчаком кинув на прорив з Іловайського котла до закінчення переговорів своїх бійців, а сам втік з поля бою», - написав Мосійчук.

«Переконаний, що новий український парламент зможе встановити справжню причину Іловайської трагедії, і винні будуть покарані», - додав він.

«Всі дані наведені, спираючись на свідчення очевидців, скріншоти донесень розвідки і 5-ти годин документального відео», - резюмував Мосійчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом