Україна запропонувала Єгипту укласти угоду про зону вільної торгівлі, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Зокрема, про це йшлося у ході зустрічі заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України - торговельного представника Валерія П'ятницького із радником з комерційних і торговельних питань посольства Арабської Республіки Єгипет в Україні Ахмедом Амаві.

«Цього року ми дійсно маємо позитивну динаміку в торгівлю з Єгиптом, але ми хочемо збільшити її. На сьогодні ми підписали Угоду про вільну торгівлю з Європейським Союзом, тривають переговори з Туреччиною, але ми бажаємо розширювати список партнерів, і, на нашу думку, в перспективі ми могли би підписати угоду про вільну торгівлю між Україною та Єгиптом», - сказав П'ятницький.

Представник єгипетської сторони своєю чергою висловив готовність до співпраці.

«Це дуже вдала ідея, але для початку ми могли б сформувати переліки товарів для взаємовигідної торгівлі, які не обкладатимуться ввізним митом», - зазначив Амаві.

Заступник міністра також наголосив, що Україна і Єгипет не є прямими конкурентами в сільському господарстві, фармацевтиці, тож могли б вести взаємовигідну двосторонню торгівлю в цих сферах.

За словами П'ятницького, нині український ринок зацікавлений не лише в експорті, але й в імпорті. Наприклад, в Україні великий попит мають фрукти з Єгипту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом