У Громадському русі «Український вибір» підтримують ухвалення Верховною Радою Антикорупційної стратегії, йдеться в заяві прес-служби організації.

«16 травня 2001 року народний депутат України Віктор Медведчук зареєстрував законопроект № 7297 «Про державний фінансовий контроль за декларуванням доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, та їх витратами». Тринадцать з половиною років знадобилося парламенту для того, щоб визнати необхідність таких заходів, як декларування витрат вищими чиновниками та декларування майна членами їхніх сімей», - підкреслили в «Українському виборі».

У прес-службі також нагадали, що запропонований Віктором Медведчуком законопроект містить опис конкретних механізмів та форм перевірки фінансового і майнового стану вищих державних чиновників. Крім того, Громадський рух «Український вибір» ще у 2012 році запропонував Концепцію правових засад протидії корупції і Проект Закону «Про боротьбу з корупцією».

«Значна частина ідей, висунутих Медведчуком у 2001 році та «Українським вибором» у 2012-му, знайшла втілення в ухваленій 7 жовтня 2014 року Антикорупційній стратегії, хоча з очевидних причин парламент обійшов увагою наші пропозиції щодо боротьби з політичною корупцією», - підкреслили в «Українському виборі».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом