Випускник Київського політехнічного інституту Андрій Бродецький звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою вжити заходів з нормалізації криміногенної ситуації на території кампусу КПІ. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Шановний міністре Arsen Avakov, є проблема. За останні кілька місяців критично погіршилася криміногенна обстановка на території найбільшого студмістечка Києва - кампуса КПІ (від метро КПІ до Шулявки). Кожен день у студентів крадуть рюкзаки, велосипеди, телефони. Справа доходить до відвертого гоп-стопу серед білого дня і бійок», - пише він.

Бродецький також зазначає, що 1 жовтня кілька службовців Президентського полку нанесли побої студенту КПІ прямо під камерами спостереження магазину: http://kpishnik.kpi.ua/first-of-october/. Їх затримали самі студенти з добровільної охорони КПІ, але міліція зробила все можливе, щоб відмазати хуліганів і відпустила їх на поруки п'яному командиру відділення.

6 жовтня у парку КПІ людей пограбували взагалі з пістолетом.

«Багаторазові звернення до адміністрації і місцевої міліції не принесли відчутних результатів. Адміністрація проводить збори і обіцяє «вжити заходів». Міліція не справляється. Або не хоче впоратися - багато студенти розповіли, як їх заяви просто «загубилися» у відділеннях», - зазначає він.

«Як випускник КПІ і житель району КПІ прошу вас вжити негайних заходів для стабілізації обстановки. Збільшити кількість патрулів, покращити організаційну роботу солом`янських відділень міліції, знайти тих, хто не робить свою роботу і «втрачає» заяви студентів замість того, щоб розслідувати справи - вам видніше, що треба робити. Ви ж міністр. Відзначу в пості і вашого радника Anton Gerashchenko. Ми всі розуміємо, що наша країна і МВС зокрема зараз переживає не найкращі часи. Але це ніяк не може бути виправданням того свавілля, яке відбувається зараз на території КПІ. Сподіваюся, що ви вирішите цю проблему в найкоротші терміни і студмістечко КПІ знову стане спокійним місцем для життя та відпочинку студентів. Тому що такого криміналу тут не пам'ятають за останні років 15», - йдеться у зверненні Бродецького.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

103