Український парламент у першому читанні підтримав законопроект про створення Національного антикорупційного бюро України.

Як передає кореспондент ForUm`у, за президентський законопроект «Про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції» проголосували 278 народних депутатів.

При цьому депутати прийняли рішення, що в другому читанні і в цілому цей законопроект буде проголосований на наступному засіданні парламенту 14 жовтня.

Як пояснив спікер Верховної Ради Олександр Турчинов, президентський законопроект необхідно доповнити деякими принциповими правками, саме з цієї причини голосування перенесли.

Варто зазначити, що цей законопроект регламентує створення нового слідчого органу, який матиме повноваження проводити дізнання, слідчі дії і займатися розслідуванням корупційної діяльності винятково високопоставлених чиновників.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради як невідкладний проект Закону «Про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції», яким пропонується створити Національне антикорупційне бюро.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом