Для виходу з кризи Україні необхідно подолати внутрішні негативні чинники, що викликали військовий конфлікт в країні. Про це на прес-конференції в прес-центрі ГолосUA заявив лідер КПУ Петро Симоненко.



«Виступаючи на засіданні ПАРЄ, я зосередив увагу на тому, що нам необхідно подолати внутрішні негативні чинники, які призвели до нинішньої кризи в Україні, перш ніж говорити про якісь зовнішні фактори, які могли б допомогти вийти з цієї кризи. Тоді ми заганяємо хворобу вглиб, а не вирішуємо, якими механізмами і шляхами лікувати цю хворобу, коли не виходимо з того, що внутрішня проблема якраз і призвела до кровопролитної війні», - зазначив Симоненко.

За його словами, влада не слухала народ України, влада не хотіла йти демократичним шляхом для вирішення проблемних питань, що й вивело конфлікт на рівень збройного протистояння, повідомляє «ГолосUA».

«В Європі відразу позитивно відреагували на мій виступ, коли я сказав, якщо в Шотландії з самого початку, на думку британських підданих, були сепаратистські настрої і вони вимагали відокремлення Шотландії від Великобританії. Однак ніхто їх не лякав, не залучав до кримінальної відповідальності, ніхто не оголошував проведення АТО, і ніхто не направляв війська проти шотландців. З ними вели діалог. І це привело до позитивного результату. Те ж відбувається і в Каталонії. Ми не повинні користуватися подвійними стандартами: в одному випадку говорити про те, що добре, коли проблема вирішена демократичним шляхом, а в іншому випадку замовчуємо, що проливається кров», - підсумував лідер КПУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47