«Комуністи виступають категорично проти ухвалення, розробленого ще за часів віце-прем'єра «регіонала» Сергія Тігіпка, рабовласницького Трудового кодексу, який нинішній «уряд гастарбайтерів», влучно названий у народі «похоронною командою» України, активно лобіює в стінах парламенту.

Без всякого перебільшення, прийняття такого Трудового кодексу одночасно з відміною практично всіх соціальних пільг - це не просто злочин, це соціальний геноцид, порівнянний з нацистськими злочинами проти людства».

У цьому переконаний лідер Компартії України Петро Симоненко, повідомляє прес-служба партії.

По-перше, вважає лідер комуністів, відсторонення профспілок від участі у вирішенні соціально-трудових конфліктів та контролю над роботодавцем, позбавляє найманого працівника будь-якого захисту. Це повністю розв'язує руки олігархам, які можуть безперешкодно міняти на свою користь умови трудової угоди: тривалість робочого дня, розмір зарплати і соціального пакета, підстав для звільнення, але і взагалі відмовитися від укладення трудової угоди. Тим самим, роботодавець перетворюється на рабовласника, а найманий працівник - на безправного раба.

По-друге, запропонований урядом і олігархами новий Трудовий кодекс входить у протиріччя з нормами міжнародного права та положеннями Міжнародної організації праці і не має нічого спільного ні з так званим «європейським вибором», ні з конституційним статусом України, як соціальної держави.

«Вочевидь, це і є обіцяне владою життя по-новому, коли людей перетворюють на безправних рабів, позбавляючи їх роботи, соціального захисту, можливості отримати якісну освіту та медичну допомогу. Коли українця посилають убивати українця в ім'я чужих їм інтересів, перетворюючи на «гарматне м'ясо» міжолігархічних розбірок та геополітичних домагань США і НАТО», - каже лідер КПУ.

В олігархічній системі, впевнений Петро Симоненко, апріорі неможливо побудувати соціально справедливу державу, що зайвий раз доводить і представлена урядова програма, і новий Трудовий кодекс.

«Враховуючи чергову загрозу у вигляді нового Трудового кодексу, навислу над трудящими, над усіма найманими працівниками України, незалежно від того стоять вони біля верстата, працюють у полі або в банківському офісі, Компартія звертається до профспілок, трудових колективів, громадських та правозахисних організацій із закликом підтримати наш протест, приєднатися до ініційованого нами руху «Робота. Захист. Зарплата» і спільними зусиллями не допустити, щоб новий Трудовий кодекс, який захищає виключно інтереси великого олігархічного капіталу, як доморощеного, так і іноземного, отримав «путівку в життя», - заявив Симоненко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24