На думку Віктора Медведчука, українські чиновники і ЗМІ продовжують однобічно подавати інформацію про ситуацію на Донбасі, штучно створюючи образ ворога й розділяючи громадян на своїх і чужих. Про це лідер «Українського вибору» написав у своєму блозі на сайті руху.

Як відомо, 5 жовтня виповнився рівно місяць з дня проведення мінських переговорів, після яких було прийнято рішення про припинення вогню на Донбасі. За даними Мінсоцполітики, за цей час майже 60 тис. громадян змогли повернутися в свої будинки.

«Прагнення припинити бойові дії, жити в мирній і стабільній країні об'єднало українців. Суспільство втомилося від агресії та насильства і тому негативно реагує на заклики представників «партії війни» запровадити воєнний стан і продовжувати АТО до переможного кінця. Люди починають розуміти, що конфлікт на Донбасі вигідний тим чиновникам і політикам, які намагаються списати на бойові дії свої провали та прорахунки, відсутність реформ і реальних дій з боротьби із корупцією», - прокоментував ситуацію Медведчук.

На думку громадського діяча, правда про події на сході країни «тільки зрідка потрапляє в «незалежні» вітчизняні ЗМІ». «Людей, які наважуються розповісти, що насправді відбувалося і відбувається на Донбасі, провладні сили тут же таврують ганьбою, називають зрадниками і провокаторами... А Україна як і раніше залишається в невіданні», - стверджує лідер «Українського вибору».

Як відомо, на початку жовтня внаслідок обстрілу школи в Донецьку загинули мирні жителі. «Українські війська повинні негайно припинити вогонь у житлових районах у Донецьку», - заявив після інциденту директор програми Amnesty International в Європі та Центральній Азії, також зазначивши, що, «проводячи воєнні операції в житловому районі, сепаратисти поділяють відповідальність за ці останні напади з українськими силами».

«Подібна думка висловлена і в доповіді Управління верховного комісара ООН з прав людини. Однак українські чиновники і ЗМІ продовжують подавати інформацію однобічно, розділяючи громадян країни на своїх і чужих, штучно створюючи образ ворога. Але я переконаний: українці здатні відокремити правду від брехні. Вони вимагають від влади миру і стабільності. І ця вимога має стати імперативом для політиків та чиновників», - підкреслив Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом