Президент України Петро Порошенко заявив, що підпише Закон «Про очищення влади» (про люстрацію), хоча й не вважає його досконалим. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, він заявив, виступаючи у Львівському національному університеті.

«Я дуже уважно вивчив проект Закону «Про очищення влади» в тій редакції, в якій минулого тижня його прийняла Верховна Рада. Він не є досконалим, дуже проблемним. Значна частина людей без вини змушена змиритися і пройти принизливу процедуру. Я не в захваті від цього, я хотів би кращого. Але в цих умовах люстрації бути, і закон буде підписаний», - сказав він.

За словами Порошенка, він прийняв рішення підписати закон про люстрацію через необхідність очищення всього державного апарату. «Упевнений, що позитивного в цьому законі все ж більше, і Україна буде краще», - заявив Президент.

Президент зазначив, що будуть вивчені рекомендації Венеціанської комісії, Конституційного суду, рішення ЄС щодо гармонізації українського законодавства, рішення Ради Європи, рекомендації Європейського суду з прав людини. «Як Президент, не маю права це ігнорувати. Але ми за об'єднання країни, і люстрація відбудеться», - зазначив Глава держави.

Як повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада підтримала Закон України «Про очищення влади».

25 вересня голова парламенту Олександр Турчинов підписав закон про люстрацію влади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом