Мета України - членство в Європейському Союзі, європейські стандарти і цінності. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи на зустрічі з іноземними інвесторами, повідомляє прес-служба Глави держави.

За словами Порошенка, для отримання членства в ЄС Україні ще багато потрібно зробити.

«Це неймовірна кількість реформ і проблем. Неможливо провести 62 реформи одночасно, але у нас просто немає вибору. Зупинка процесу реформування стане катастрофою для України. Уряд, майбутній парламент і я, як Президент, повністю це усвідомлюємо», - зазначив Петро Порошенко.

Критично важливими для України Глава держави назвав судову та антикорупційну реформи. Президент висловив сподівання, що 7 жовтня парламент ухвалить антикорупційний пакет законопроектів, розроблений Президентом та урядом.

«Верховенство права має стати першим результатом реформ. Інвестори потребують цього, громадяни мають потребу в цьому, країна цього потребує», - підкреслив Глава держави.

Серед сфер, зміни в яких життєво важливі для розвитку бізнесу, Президент назвав дерегуляцію, створення сприятливого бізнес-клімату, податкову реформу. «Антимонопольне законодавство і захист конкуренції - ще одна передумова для швидкого економічного зростання», - підкреслив Петро Порошенко.

Як повідомляв ForUm, у Президента України й уряду немає розбіжностей у питанні необхідності проведення реформ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом