Металурги звернулися до одного з лідерів «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула із закликом захистити людей праці від дій непрофесійної влади, спрямованих на знищення галузі.

«У зв'язку з провальною політикою уряду промислові регіони нині виживають за рахунок підприємств, а не держави. Заборгованість уряду перед структурами, які повинні фінансуватися з державного та місцевих бюджетів, перевищила 85 млрд грн. Із яких понад 30 млрд грн - кошти, що належать громадам міст, але які влада заблокувала. Ці кошти мали йти на підготовку до зими, ремонт дахів, закупівлю ПММ для комунальної техніки та ліків для лікарень. У цих умовах для того, щоб підтримати людей, щоб утримати міста від руйнування, підприємства виділяють гроші на ремонти шкіл, лікарень, доріг, мікрорайонів», - сказав Олександр Вілкул на зустрічі з трудовими колективами підприємств Запоріжжя.

«Опозиційний блок внесе у новому парламенті пакет законів щодо захисту промисловості та робочих місць. Інакше чинна влада доведе країну до масового безробіття і колапсу», - підкреслив політик.

Так, у Запорізькій області зупинено не тільки всі ключові проекти розвитку, але вже немає коштів навіть на першочергові дії - держава винна регіону вже більше 500 мільйонів грн. Тому «Запоріжсталь», щоб утримати інфраструктуру Запоріжжя від руйнування, тільки за 9 місяців 2014 року вже вклала близько 10 млн грн на ремонт та обладнання шкіл, лікарень, на будівництво дитячих і спортивних майданчиків, підтримку культури і спорту.

Зокрема, комбінат виділив власні кошти на ремонт 5-ї дитячої лікарні в Запоріжжі, на комплексну реконструкцію військового госпіталю. Десятки шкіл отримали нові комп'ютерні класи та інше сучасне обладнання для підвищення якості навчання юних запорожців. «Запоріжсталь» також надає системну допомогу біженцям з Донецької та Луганської областей. Це стосується поселення, забезпечення продуктами харчування та медичного супроводу.

«Підприємства, громадські організації, волонтери об'єднуються і надають допомогу не тільки біженцям, але й цілим містам та районам. Щоб вижити українці змушені робити за владу її роботу», - сказав Олександр Вілкул.

Такі приклади соціальної відповідальності можна наводити за багатьма промисловими підприємствами. Зокрема, в рамках програми «Місто без околиць», яку майже десять років тому ініціював Вілкул, підприємствами Кривого Рогу вже вкладено понад 300 млн грн на розвиток міста - реконструкцію мікрорайонів, будівництво доріг, нових спортивних комплексів, скверів і парків.

«Влада зупинила фінансування промислових регіонів. Там, де люди проти розвалу країни і виступають проти дій цього уряду, немає коштів на якісну підготовку до зими, не проводяться ремонти в школах, немає нового обладнання для лікарень, не оновлюється громадський транспорт, немає ремонту доріг... Коли «Опозиційний блок» буде у Верховній Раді, ми захистимо промислові регіони і змінимо законодавство, розширивши повноваження областей - гроші будуть залишатися в містах та районах. Уряд більше не зможе знущатися над людьми праці», - резюмував один із лідерів «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом