Фондові ринки Японії і Південної Кореї сьогодні, 1 жовтня, впали, а ринки Китаю і Гонконгу закриті з нагоди свята, передає «РБК-Україна» з посиланням на Reuters.

Японський індекс Nikkei знизився на 0,6% - до двотижневого мінімуму - через заворушення у Гонконгу. Діловий клімат у виробничому секторі Японії покращився у третьому кварталі, а в секторі послуг, навпаки, погіршився, за даними дослідження, проведеного Центробанком.

Південнокорейський індекс Korea Composite Stock Price Index (KOSPI) знизився на 1,4% - до мінімуму 2,5 місяців. Акції виробників електроніки LG Electronics і Samsung Electronics подешевшали відповідно на 4,4 і 2,4%, оскільки аналітики дали песимістичний прогноз ринку смартфонів. Котирування LG Display, одного з найбільших постачальників LG Electronics, знизилися на 0,75%.

Акції сталеливарної компанії POSCO подешевшали на 3,4%, а суднобудівної фірми Samsung Heavy Industries - на 5,9%, через побоювання з приводу економічного зростання Китаю - найбільшого експортного ринку Південної Кореї.

Китайські ринки закриті в найближчий тиждень, а ринки Гонконгу - у середу та четвер, для святкування Національного дня Китаю. Тим часом в Гонконгу тривають виступи борців за демократію, яким протистоїть поліція.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом