В Японії через сильні снігопади, що продовжуються, сьогодні загинуло двоє людей. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на інформагентство Кіодо.

Зазначається, що найбільш потужний удар стихії припав на північний острів Хоккайдо, де дотепер скасовано понад 320 авіарейсів, призупинено рух понад 300 потягів. Крім того, місцева влада скасувала заняття у 1,1 тис. шкіл. Згідно з повідомленням, рясні опади та пориви вітру, що досягають 35-40 метрів на секунду, призвели до обриву ліній електропередач. Рятувальним службам вдалося частково відновити пошкоджені комунікації, однак без світла продовжують залишатися 2,8 тис. будинків.

Так, на сході Хоккайдо через загрозу затоплення були евакуйовані 142 жителі прибережних районів на сході острова, ще 1,5 тис. осіб отримали рекомендації залишити свої будинки. Сильні хвилі пошкодили чотири пришвартовані катери берегової охорони, один із них викинуло на берег.

Своєю чергою за даними національного метеорологічного управління країни, в деяких районах на сході Хоккайдо швидкість вітру досягає 35-40 м на секунду, за минулу добу там випало понад 70 см опадів. Жителям острова рекомендовано не залишати свої будинки без крайньої необхідності.

У той же час снігопади призвели до затримок у русі швидкісних потягів «Сінкансен» на північному сході острова Хонсю, де висота сніжного покрову в префектурах на узбережжі Японського моря досягає 70-80 см.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29