Лідери самопроголошених ЛНР і ДНР включені в новий санкційний список Токіо, прийнятий урядом Японії.

Список, в який увійшли 26 осіб і 14 організацій, затверджено на засіданні кабінету міністрів Японії, повідомляє ТАСС.

Майно зазначених в ньому осіб і організацій буде заморожено у разі виявлення на території країни. Фігурантам списку буде також відмовлено у в'їзних візах в Японію.

«Наша країна прийняла рішення заморозити майно осіб, які, як було вирішено, мають безпосередній стосунок до анексії Криму і Севастополя Росією, а також до дестабілізації сходу України», - йдеться в повідомленні МЗС Японії. Цей крок, наголошується в документі, відповідає заходам, вже прийнятим іншими країнами.

Зазначеним у списку особам, йдеться в повідомленні, буде також заборонено здійснювати в Японії без особливого дозволу платежі, банківські і кредитні операції.

Раніше уряд Японії вже запровадив серію санкцій у зв'язку з ситуацією навколо України. Так, у березні Токіо призупинив консультації з Москвою про пом'якшення візового режиму і відклав на невизначений термін початок переговорів про можливе укладання трьох договорів - про інвестиційне співробітництво, про співробітництво в освоєнні космосу і про запобігання небезпечній військовій діяльності.

У квітні було оголошено, що Японія тимчасово не видаватиме візи 23 діячам російських державних та інших структур. Їхній список не надається розголосу. У серпні уряд Японії прийняв рішення про заморожування у разі виявлення в країні майна 40 осіб, що мають стосунок до Криму, самопроголошених Донецької та Луганської народних республік, а також двох кримських компаній.

У вересні Токіо також оголосив, що забороняє на своїй території Внешторгбанку, Зовнішекономбанку, Газпромбанку, Россельхозбанку і Сбербанку емісію цінних паперів зі строком погашення понад 90 днів без особливого дозволу. Було повідомлено також про посилення інспекцій, покликаних не допустити експорту в РФ озброєнь і відповідних технологій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42