Японські рятувальники виявили тіла ще 12 осіб у районі вулкана Онтаке, повідомляє Japan Today. Таким чином, кількість жертв виверження вулкана досягла 48 осіб.

Однак офіційно підтверджена загибель лише 25 осіб. У решти зафіксована «зупинка роботи серця та легенів», - так в Японії повідомляють про загиблих, чию смерть поки не встигли підтвердити лікарі.

Рятувальна операція в районі Онтаке відновилася вранці 1 жовтня. Протягом доби роботи були призупинені через загрозу повторного виверження, а також через скупчення в повітрі токсичних газів, пише «Lenta.ru».

Виверження вулкана Онтаке, яке назвали найпотужнішим в Японії за останні 90 років, почалося 27 вересня. Воно супроводжувалося потужними викидами токсичних газів та розжареного попелу. У момент виверження на схилах було понад 320 осіб.

Близько 60 осіб змогли спуститися. Багатьом вдалося сховатися в двох альпіністських таборах. Ще 70 постраждалим знадобилася медична допомога.

Вулкан Онтаке розташований за 200 кілометрів від Токіо. Минулого разу він вивергався у 2007 році. Тоді ніхто не постраждав.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32