Світові ціни на нафту знижуються в ході торгів середи, 1 жовтня, на тлі високого рівня видобутку нафти в Лівії, свідчать дані торгів.

Станом на 8.30 ціна листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Crude Oil знижувалася на 2,33% - до 94,99 долара за барель. Вартість листопадових ф'ючерсів на легку нафту марки WTI падала на 3,42% - до 91,44 долара за барель.

Державна нафтова корпорація Лівії National Oil Corp повідомила про те, що видобуток нафти в Лівії 30 вересня не змінився порівняно з показником 29 вересня і становив 900 тисяч барелів на день, повідомляє РІА «Новости».

Агентство Bloomberg зазначає, лідером з видобутку нафти серед країн ОПЕК у вересні стала Лівія, збільшивши показник до рекордного рівня більш ніж за рік.

Раніше у вересні Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) заявляло про те, що збільшення експорту нафти з Лівії та зростання видобутку нафти Сполученими Штатами негативно позначиться на нафтовому ринку і затінить побоювання про порушення постачань нафти з Іраку.

«У майбутньому ми побачимо подальше зниження цін на нафту. Корінним чином ми знаходимося в ситуації з дуже хорошим видобутком (нафти - ред.)», - наводить агентство Bloomberg слова менеджера Tyche Capital Advisors Таріка Захіра (Tariq Zahir). Захір зазначив, що посилення курсу долара до світових валют лише посилює тиск на ціни на нафту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150