Лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук жорстко розкритикував переслідування інакодумців з допомогою збройних формувань і закликав владу зупинити хвилю політичного насильства в Україні.

«Україну захлеснула хвиля політичного насильства, спровокованого безкарністю дій представників воєнізованих формувань і звичайних хуліганів, упевнених в тому, що носіння стрічки правильного кольору стане виправданням будь-якого звірства і злочину.

Україна впевнено рухається до анархії: у наявності безсилля державної влади, закріплення «права людини з рушницею», фактична безкарність правопорушників та систематичне переслідування інакодумців», - йдеться в заяві громадського діяча, опублікованій на сайті «Українського вибору».

Так, на думку Медведчука, побиття Нестора Шуфрича в Одесі, вандалізм та напад на захисників пам'ятника Леніну у Харкові свідчать про те, що «нова влада, яка спирається на багнети, не здатна вести чесну політичну боротьбу».

«Саме тому сьогодні молодики в масках б'ють і «своїх» і «чужих», прагнучи залякати політичних опонентів і весь народ України, який уже добре розуміє, що сучасні «хунвейбіни», які нападають сьогодні на політиків та чиновників, завтра можуть прийти за будь-яким українцем, який викликав невдоволення місцевого ватажка», - прокоментував подію лідер «Українського вибору».

Медведчук нагадав, що поділ на «своїх» і «чужих» за регіональною ознакою вже обернувся розколом України, громадянським протистоянням та гуманітарною катастрофою. «Протизаконне й антиконституційне переслідування опозиції, що здійснюється збройними формуваннями по всій Україні, веде до паралічу інститутів держави, катастрофічного загострення наявних проблем, війни «всіх проти всіх», війни, в якій не буде переможця, а будуть лише переможені - всі ми», - підкреслив політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом