В Україні місія представників Європейського союзу, Організації Об'єднаних Націй і Світового банку почала роботу з формування плану відновлення Донбасу і створення моделі фінансової підтримки регіону.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-прем'єра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана.

«Ми не ставимо завдання відновити пострадянську інфраструктуру. Нам треба створити умови для розвитку регіону, для нормального життя людей, забезпечити їх соціальну адаптацію», - заявив Гройсман.

На його переконання, необхідно забезпечити максимальне включення тих людей, які проживають на звільнених та тимчасово окупованих територіях, до процесу відновлення Донбасу.

Зі свого боку представники місії зазначили, що протягом поточного тижня планують спільно з українськими чиновниками провести роботу з оцінки збитків, скласти план реконструкції Донбасу і визначитися з фінансовими механізмами, що будуть задіяні в процесі відновлення.

Представники місії підкреслили, що мають намір підтримати відновлення не тільки тих територій, які зазнали конфлікту, але і регіонів, які взяли на себе основний тягар забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб.

Місія представників ЄС, ООН та Світового банку буде працювати в Україні до кінця поточного тижня.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко сподівається, що у фонд відбудови Донбасу вдасться зібрати не менше 1 млрд доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом