Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ), що працювала в Україні з 9 по 18 грудня, провела продуктивні технічні дискусії з економічним блоком нового уряду та Національним банком і, як очікується, в січні 2015 року повернеться до Києва для продовження політичних дискусій.

«Ми з'ясували, що влада України готується зробити рішучі кроки щодо впровадження широкої й комплексної програми, спрямованої на стабілізацію та реформування економіки, долаючи складні виклики, які сформувалися минулого року», - зазначив глава місії Микола Георгієв у заяві, поширеній в п'ятницю за підсумками її роботи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Місія Міжнародного валютного фонду завершить технічні дискусії з українською владою наприкінці наступного тижня, а місія для проведення обговорень за програмою stand-by, як очікується, повернеться до Києва на початку наступного року.

Як повідомляв ForUm, 14 грудня Президент України Петро Порошенко обговорив з представниками керівництва МВФ питання співпраці.

Нагадаємо, МВФ вважає за необхідне виділити Україні впродовж кількох тижнів 15 млрд доларів як додаткову допомогу до заявлених раніше 17 мільярдів доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32