Вірменія може стати членом Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) вже з 2 січня 2015 року, повідомила в ході засідання комітету Ради федерації з міжнародних справ заступник директора департаменту взаємодії з органами Митного союзу та економічного співробітництва з країнами СНД Мінекономрозвитку РФ Анна Сисоєва.

Росія, Білорусь і Казахстан підписали 29 травня в Астані договір про Євразійський економічний союз. Він набирає чинності з 1 січня 2015 року. Держдума РФ ратифікувала договір 26 вересня.

«Ратифікація договору йде синхронно, але не виходить її зробити одночасно і в один день», - зазначила Сисоєва, додавши, що Казахстан проведе ратифікацію 2 жовтня, Білорусь - 7 жовтня. «Але в цілому ми розраховуємо на те, що 10 жовтня, коли президенти зберуться в Мінську, ми підготуємо для них заяву про те, що всі три країни завершили ратифікацію і тим самим готові до вступу договору в силу з 1 січня 2015 року», - додала вона.

Говорячи про можливості розширення ЄАЕС, Сисоєва сказала, що в Киргизії наразі йде реалізація дорожної карти, а Вірменія її вже реалізувала. «Підготовлений договір про приєднання, і якщо все відбудеться і нічого не зірветься, то 10 жовтня, також у Мінську, ми припускаємо, що такий договір буде підписаний, що означатиме можливість Вірменії з 2 січня 2015 року стати членом ЄАЕС», - заявила представник МЕР, повідомляє РІА «Новости».

Уряд Киргизії офіційно звернувся з проханням про приєднання до Митного союзу навесні 2011 року. У вересні 2013 року про намір вступити в МС і брати участь у формуванні Євразійського економічного союзу заявила Вірменія.

Нагадаємо, президент Вірменії Серж Саргсян заявив, що Вірменія буде домагатися визнання права народу Карабаху на самовизначення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25