Лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук розкритикував заяви чиновників НАК «Нафтогаз України» про готовність населення «в умовах війни платити за газ в 4 рази більше, за умови, що ці кошти повністю підуть на розвиток галузі».

«Зізнатися, мене не перестає дивувати, наскільки винахідливими й ініціативними стають наші чиновники, коли йдеться про захист інтересів олігархів та пошук нових способів відібрати останні копійки у пересічних громадян», - написав Медведчук у своєму блозі.

На думку Медведчука, посилаючись на якесь таємниче соцопитування, яке свідчить про те, що в умовах війни населення готове платити за газ в 4 рази більше, «Нафтогаз» займається маніпуляцією громадською думкою.

«Ототожнення антитерористичної операції з війною - улюблений прийом представників «партії війни». З 5 вересня в Україні встановлено перемир'я, країна рухається шляхом стабілізації ситуації і відновлення миру. Тому «про умови війни» говорити щонайменше недоречно», - впевнений лідер «Українського вибору».

Крім того, він вважає цинічним твердження, що «населення готове платити, якщо ці гроші підуть на розвиток галузі». «Хіба не прем'єр називав «Нафтогаз» «непрозорим монстром, який контролює величезні потоки готівки»? Хіба в ЄС не закликали «підвищити рівень прозорості діяльності НАК «Нафтогаз України»? Це загальновідомі факти. І ось тепер влада хоче змусити населення віддавати останні копійки непрозорому, наскрізь корумпованому «квазіміністерству фінансів» (до речі, це також слова прем'єра), та ще намагається запевнити людей, що ці гроші підуть за призначенням», - обурюється Медведчук.

На його переконання, крім утопічних ідей - замінити газ мазутом, забезпечити реверс з Європи, побудувати LNG-термінал, видобувати сланцевий газ, забезпечити себе блакитним паливом власного видобутку - та ультиматумів Москві, чиновники «Нафтогазу» не зробили нічого конкретного, щоб врегулювати газовий спір з Росією.

«Мабуть, тепер уже ні в кого не викликає сумнівів, чиї інтереси захищають і з ким борються «народні фронтовики». Думаю, в цих умовах правильніше буде перейменувати партію уряду в «Антинародний фронт». І за формою, і за змістом так буде точніше», - підсумував політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом