Почастішали випадки відключення електроенергії в Києві та інших обласних центрах України - репетиція перед настанням зимового періоду. Про це, як передає кореспондент ForUm`у, на прес-конференції повідомив член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій України Юрій Корольчук.

«Останні відключення електроенергії — тестовий режим того, що ми побачимо взимку. Через кілька місяців ми зіткнемося з тим, що подібні проблеми будуть відчувати не лише окремі області, але й усі регіони України. Якщо вже зараз, під час невеликого падіння температури і за некритичних ситуацій з вугіллям на ТЕС виникають подібні проблеми, то українцям варто підготуватися до суворої зими», — заявив експерт.

На думку Корольчука, у сформованій ситуації влада повинна зайняти більш прозору, чесну і зрозумілу позицію по щодо людей.

«Як приклад, можу сказати, що ЖЕК мого району вже закупив у величезній кількості свічки і готується до найближчих відключень електроенергії. На відміну від простих людей, ті, хто обслуговує тепломережі, вже готуються до того, що в наших квартирах буде не 16-18 градусів тепла, а всього лише 10. Тільки при встановленні такої температури вони будуть «маякувати» «Київенерго». Особисто мені не зрозуміло, чому влада не попереджає про це людей. Це страшно і цинічно», — підкреслив фахівець.

Валентин Цимох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом