«Опозиційний блок» вимагає від влади негайно відновити виплату всієї соціальної допомоги на сході країни, насамперед, виплат у зв’язку з вагітністю та пологами. Про це у Слов'янську заявила один з лідерів «Опозиційного блоку» Наталія Королевська.

«В Україні склалася парадоксальна ситуація - всі майбутні і молоді мами отримують належні їм виплати, і тільки в Донецькій та Луганській областях вони позбавлені такого права. Востаннє виплати жінки отримали наприкінці червня і вже три місяці гроші не перераховуються. Тому ми вимагаємо від уряду негайно відновити виплати з вагітності та пологів, оскільки більша частина територій цих областей контролюються саме українською владою», - сказала вона.

Королевська зазначила, що за ці три місяці заборгованість Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності перед вагітними жінками Донбасу досягла майже 45 млн грн, і щодня вона продовжує зростати.

«Тільки в Слов'янську та Слов'янському районі 277 жінок з початку липня чекають 2,3 млн грн. І це відбувається на тлі суттєвого скорочення виплат при народженні дитини і повної відміни допомоги з догляду за нею до 3-х років. Таке ставлення - приклад не просто безвідповідальної соціальної політики нинішньої влади, а демографічний злочин», - сказала вона.
 

На думку політика, країні необхідно повернути мир і відновити стабільність.
 

Тільки за цих умов, за словами Королевської, економіка зможе працювати і забезпечити основу для відповідальної соціальної політики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом