Президент України Петро Порошенко наголошує на важливості відновлення судової гілки влади, яка би мала беззастережну довіру громадян країни.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, у своєму виступі на XII позачерговому з'їзді суддів Президент України наголосив, що сьогодні він представить програму реформ «Стратегія-2020», яка передбачає реалізацію 60 реформ, серед яких значне місце посідає судова реформа.

«Я покладаюся на вас, що нам з вами разом із громадськістю, з новообраним парламентом за повної моєї підтримки як Президента вдасться провести нову судову реформу, яка зробить ключове - відновить довіру людей до суддів, зробить так, що навіть сторона, яка програла в судовому процесі, вийде із зали задоволеною справедливістю», - сказав Президент.

Глава держави підкреслив, що створення судової системи, яка відповідає європейським стандартам, є його «обов'язковим пріоритетом». Він зазначив, що проведення судової реформи є одним із зобов'язань України в рамках Угоди про асоціацію з Євросоюзом. «Перше, з чого починається будь-яка розмова, на будь-якому рівні, - судова реформа, - сказав Президент. - Перше, з чого ми маємо почати, - антикорупційні кроки. І ми повинні покладатися на чесні й неупереджені суди».

Глава держави наголосив на важливості реалізації принципу незалежності суддів. За словами Президента, неприпустимо, що Україна має таку велику кількість позовів у Європейському суді з прав людини.

Президент закликав з'їзд суддів прискорити завершення формування Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28