Шотландія залишиться у складі Великобританії. Таке рішення прийняли учасники референдуму з питання про незалежність країни.

До теперішнього часу підраховано голоси в 31 з 32 областей регіону. Проти виходу зі складу Великобританії проголосувало 55% виборців (понад 1,9 млн голосів), за незалежність - 45% (понад 1,5 млн голосів). Явка склала 84%.

За незалежність Шотландії від Великобританії проголосувала область Глазго з однойменним адміністративним центром, який є третім за величиною містом Великобританії. Також вихід зі складу Сполученого Королівства підтримали виборці областей Данді, Західний Дамбартоншир і Північний Ланаркшир, повідомляє «Інтерфакс».

Столиця Шотландії Едінбург проголосувала проти незалежності.

Перший міністр Шотландії, лідер Шотландської національної партії Алекс Салмонд, вже визнав поразку своїх прихильників на виборах і закликав їх прийняти результати голосування. Він також підкреслив, що референдум в цілому став тріумфом демократії.

Заступник Салмонда Нікола Стерджен висловила розчарування тим, що її прихильникам не вистачило зовсім трохи для того, щоб перемогти. Вона, однак, підкреслила, що завдяки референдуму про незалежність країна назавжди змінилася.

Британський прем'єр-міністр Девід Кемерон вже привітав прихильників збереження єдності Великобританії з перемогою на референдумі.

Як повідомляв ForUm, 18 вересня в Шотландії пройшов референдум щодо незалежності країни від Великобританії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36