Лідером Шотландської національної партії вперше стала жінка - Нікола Стерджен. Вона змінить на цій посаді Алекса Салмонда, повідомляє Agence France-Presse.

Партійна конференція, на якій обирали лідера шотландських націоналістів, відбулася в місті Перт на північ від Единбурга. Стерджен, що не мала на партійних виборів конкурентів, має намір підвищити популярність партії за рахунок залучення до її лав молоді.

Стерджен займе ще один пост, що раніше належав Салмонду. Наступного тижня її повинні затвердити на посаду першого міністра Шотландії, пише Lenta.ru.

Салмонд, що очолював партію протягом 20 років, оголосив про свій намір піти у відставку на наступний день після референдуму про незалежність Шотландії.

Голосування з питання про незалежність Шотландії відбулося 18 вересня 2014 року. Близько 55 відсотків учасників референдуму висловилися за збереження Шотландії у складі Сполученого Королівства. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон пообіцяв, що повноваження країни, що залишилася у складі Сполученого Королівства за підсумками референдуму про незалежність, будуть розширені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом