В Одеській області співробітники Головного управління боротьби з організованою злочинністю затримали підполковника податкової міліції, який вимагав й отримав від підприємця 42 тисячі гривень хабара за незастосування до останнього санкцій податкового законодавства.

Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ Міністерства внутрішніх справ України.

«Викрили нечистого на руку правоохоронця працівники УБОЗ ГУМВС України в Одеській області під час супроводження кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), розпочатого прокуратурою Малиновського району Одеси», - йдеться в повідомленні.

Крім цього в прес-службі зазначили, що спіймали чиновника «на гарячому» під час отримання ним хабара.

Наразі завідувача сектору оперативного управління одного з відділів Головного управління Міндоходів України в Одеській області затримано відповідно до ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Санкція ч. 3 ст. 368, за якою затримано зловмисника, передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39