Столичні правоохоронці викрили посадову особу, що вимагала хабар за надання позитивного висновку санітарно-епідеміологічної експертизи на продукцію. Про це ForUm'у повідомили у відділі зв'язків з громадськістю ГУМВС України в місті Києві.

За інформацією правоохоронців, представниця державної установи, відповідальної за безпеку харчової продукції, за попередньою змовою з кількома колегами, крім обов'язкових платежів, вимагала неправомірну вигоду в розмірі 3500 гривень від суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності. Ця сума повинна була позитивно вплинути на висновок комісії по наданому на дослідження хімічному складу речовини. Однак за тиждень сума зросла до чотирьох тисяч гривень.

Правоохоронці зібрали достатньо доказів, і співробітники слідчого відділу Святошинського районного управління спільно з співробітниками СБУ та прокуратури задокументували факт отримання неправомірної вигоди в сумі 4000 гривень членом комісії державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

Відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України - «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49