У Шотландії сьогодні, 18 вересня проходить референдум, який вирішить подальшу долю цієї частини Сполученого Королівства.

Виборцям потрібно відповісти «Так» або «Ні» на питання: «чи Повинна Шотландія бути незалежною країною?»

Явка очікується надзвичайно високою - більше чотирьох мільйонів осіб зареєструвалися для участі в голосуванні, передає «Російська служба Бі-бі-сі».

У Шотландії відкрито 2608 дільниць для голосування; вони будуть працювати з 7 ранку до 10 вечора (09:00 - 00:00 за київським часом). Очікується, що результат референдуму буде оголошено в п'ятницю вранці.

Офіційний результат референдуму буде оголошено після того, як надійдуть результати з усіх 32 адміністративних районів Шотландії.

Судячи з того, як рахували голоси на загальних виборах 2010 року і на вибори в шотландський парламент у 2011 році, це станеться між 06:30 і 07:30 ранку за місцевим часом.

Однак картина вималюється у міру підрахунку голосів, і очікується, що вибір Шотландії - стати незалежною країною або залишитися у складі Сполученого Королівства - стане зрозумілим до 6:00 в п'ятницю (08:00 за київським часом).

Віддаленість і важкодоступність деяких районів Шотландії означає, що погана погода може уповільнити доставку урн з дільниць для голосування в центри обробки бюлетенів.

На багатьох шотландських островах бюлетені для голосування будуть відправляти для підрахунку на катерах і вертольотах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

83