Дільничні інспектори міліції, проводячи планову перевірку умов зберігання зареєстрованої зброї в місті Борисполі Київської області, за місцем проживання 48-річного власника двох гладкоствольних рушниць виявили чималу кількість незареєстрованої зброї.

Про це повідомляє Бориспільський МВ ГУМВС України в Київській області.

«Господар відкрив двері міліціонерам і відразу почав скаржитися на погане самопочуття, попросив викликати йому швидку допомогу. Поки їхали лікарі, дільничні інспектори міліції у відкритому сейфі, де зберігалися рушниці, побачили іншу незареєстровану зброю та боєприпаси. Після чого на місце події прибула слідчо-оперативна група», - йдеться в повідомленні.

У кімнаті господаря будинку правоохоронці виявили і вилучили три мисливські рушниці, чотири пістолети часів Великої Вітчизняної війни, запчастини (приклади і стволи) до різних видів вогнепальної зброї, набої різного калібру та мисливські набої в кількості майже 350 одиниць, а також димний порох.

Як зазначили в міліції, походження і призначення зброї власник пояснити не зміг. Крім того, за словами лікарів, господар перебував у стані алкогольного сп'яніння і потребував стаціонарного лікування.

Вся вилучена зброя та боєприпаси відправлені на експертизу. Слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції порушено кримінальну справу за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Стосовно підозрюваного, якому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Правоохоронці з'ясовують, де саме і за яких обставин чоловік придбав таку кількість зброї і мав намір її застосувати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

406