Президент України Петро Порошенко переконаний, що ухвалення закону про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської областей повинно стати основою для початку мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Про це Глава держави сказав журналістам після покладання квітів до меморіальної дошки загиблим журналістам, коментуючи ухвалення цього закону Верховною Радою.

«Україні дуже потрібен мир і на мої плечі як Президента країни лягає величезна відповідальність, щоб мирний план був імплементований. Кожному, хто хоче війни - зі мною не по дорозі», - сказав Порошенко, зазначивши, що сьогодні до миру в країні прагне весь український народ.

«Якщо ви приберете політичне забарвлення і звернетеся до людей, то побачите, що саме цього вони хочуть», - цитує його слова прес-служба Глави держави.

Президент нагадав, що питання децентралізації та надання більших повноважень регіонам були і є основними пунктами мирного плану.

«Ті, хто живе у Донецьку і Луганську, повинні мати можливість обрати собі нову владу, і з цією владою ми повинні знайти розуміння і принести мир, спокій, злагоду в державу. Це мій шлях», - підкреслив Глава держави.

«Ми не дали права зруйнувати дуже крихке перемир'я і втягнути Україну у злочинну війну. Сьогодні ми наблизилися до того, що люди на сході перестануть гинути. Це головне», - додав Порошенко.

Відповідаючи на питання про те, чи впевнений він у тому, що всі сторони протистояння будуть дотримуватись виконання закону, Президент сказав: «Ми повинні зробити свій крок до цього і забезпечити, щоб та сторона теж зробила відповідні кроки. Не буде цього - вони (закони. - Ред.) не діятимуть».

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада прийняла законопроект «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей», а також законопроект «Про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької і Луганської областей».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

76