В день 14 річниці загибелі Георгія Гонгадзе, Президент України Петро Порошенко вшанував пам'ять журналістів, загиблих при виконанні професійних обов'язків.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, Порошенко поклав квіти до меморіальної дошки, розташованої на будівлі Національної спілки журналістів України.

«Я прийшов сюди не як Президент, а як громадянин, віддати данину Гії як людині, яка зробила величезний внесок у те, щоб у нашій країні почалися перетворення», - сказав Порошенко.

На переконання Глави держави усі - і пересічні українці, і колеги-журналісти, і представники влади повинні пам'ятати «які прості, зрозумілі, але неймовірні зусилля робив Гія для того, щоб Україна змінилася». «Завжди повинні пам'ятати не тільки Гію, але і те, за що він віддав своє життя за те, щоб Україна була вільною, демократичною, європейською. Я впевнений, що все у нас буде добре і те, до чого прагнув Гія, ми здійснимо», - сказав він.

У цьому контексті Президент назвав символічним те, що 16 вересня в історії України тепер пов'язано з ще однією важливою подією - ратифікацією Угоди про асоціацію з ЄС.

«Радісна, дуже символічна для кожного з нас подія, яка відкриває для України і українців шлях у Європу, шлях реформ, шлях до перетворення країни. Перетворення країни на ту, яку дуже хотів би бачити наш з вами друг, герой, журналіст і громадянин з великої літери Георгій Гонгадзе», - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада України і Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом