Верховна Рада з третьої спроби підтримала закон України «Про люстрацію».

За відповідний законопроект4359а проголосував 231 нардеп, передає кореспондент Forum'у.

Слід зазначити, що текст порівняльної таблиці законопроекту був розданий парламентаріям незадовго до самого голосування. Деякі з депутатів зазначили, що навіть у цій таблиці відсутній кінцевий текст документа.

Так, згідно з текстом закону, як пояснив Forum'у народний депутат Юрій Дерев'янко, всі виборчі посади: депутати, уповноважені з прав людини, конституційні судді, виключені з цього закону. Всі інші норми, «що стосуються необмеженого кола близьких осіб, звузилися чітко до сім'ї».

«До тих людей, які проживають разом з кожним з нас. Ми здаємо антикорупційну декларацію щорічно, де вказуємо майно та доходи виключно тих осіб, які проживають разом з нами і мають спільний побут», - уточнив депутат.

Згідно з текстом порівняльної таблиці, в разі перевірки податковою майна вона не може прийняти рішення без відправки попереджень чиновнику. «Тільки з урахуванням пояснень і доводів цієї особи приймається остаточне рішення», - резюмував Дерев'янко.

Раніше народні депутати не змогли ухвалити цю законодавчу ініціативу, на що голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що депутати не вийдуть із залу засідань, поки її не ухвалять.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом