75% нічних автостоянок у Києві працюють з порушенням законодавства. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника директора комунального підприємства «Київтранспарксервіс» Ігоря Астахова.

«Відповідно до проведеного аудиту на сьогодні у Києві функціонує понад 850 майданчиків для нічних автостоянок. Тільки 25% з них мають відповідні документи для надання цих послуг. Крім того, реальна кількість паркомісць на стоянках не відповідає документованій - тій, з якої сплачуються податки у міський бюджет», - сказав Астахов.

За попередніми підрахунками, уточнив він, від автостоянок міськбюджет сьогодні недоотримує близько 100 мільйонів гривень на рік.

Відповідно до законодавства організація та експлуатація місць платного паркування транспортних засобів здійснюється тільки КП «Київтранспарксервіс» або суб'єктами господарювання, з якими підприємство уклало відповідний договір.

«Власникам та орендарям автостоянок відведено час до 22 вересня, для того щоб узаконити свою діяльність», - підкреслив заступник директора «Київтранспарксервісу».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39