Президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію Угоди про асоціацію України та ЄС, передає кореспондент Forum'у.

У той же час, він підтвердив, що Європарламент проголосував за цей документ.

Для повного набуття Угодою чинності вона має бути ратифікована парламентом України, Європарламентом, а також усіма 28 державами-членами ЄС. Наразі угоду ратифікували парламенти Румунії, Литви та Латвії.

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада ратифікувала Угоду про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, Україна та Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня 2014 року, відклавши підписання її економічної частини, яка містить положення про створення зони вільної торгівлі, доти, коли в Україні буде обраний новий Президент.

Після обрання Президентом України Петро Порошенко 27 червня підписав Угоду про асоціацію з ЄС у повному обсязі.

12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відтермінування до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

Єврокомісар з питань розширення та європейської політики добросусідства Штефан Фюле запевнив, що, незважаючи на продовження режиму автономних торговельних преференцій для українських експортерів до кінця 2015 року, Угоду про асоціацію між Україною і ЄС не буде змінено.

Угода про асоціацію з ЄС буде імплементована з першої хвилини.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом