Верховна Рада в ході закритого засідання підтримала президентські законопроекти «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» та «Про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької і Луганської областей».

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам повідомив депутат Верховної Ради від фракції ВО «Свобода» Юрій Сиротюк.

«Обидва закони без обговорення в цілому затверджені», - зазначив він.

За законопроект про особливий статус районів проголосували 277 депутатів, а за законопроект про амністію віддали свої голоси 287 нардепів.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко пропонує ввести особливий статус для деяких районів Луганської і Донецької областей терміном на три роки.

Також, за словами Президента, під амністію не підпадають злочинці, які вчинили особливо тяжкі злочин за статтями Кримінального кодексу України: умисне вбивство, тероризм, замах на життя державного діяча, працівника правоохоронних органів, судді, зґвалтування, мародерство, наруга над останками загиблих, вандалізм.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом