Президент України Петро Порошенко має намір запропонувати Верховній Раді запровадити особливий статус для деяких районів Луганської та Донецької областей терміном на три роки. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

За інформацією прес-служби, в ході наради з керівниками депутатських фракцій та груп Президент звернув увагу на той факт, що особливий статус має чітке визначення у часі - 3 роки.

«За цей час у нас буде можливість втілити у життя питання глибокої децентралізації, що також має бути предметом внесення відповідних змін до Конституції», - зазначив Президент.

При цьому Порошенко зазначив, що особливий статус «де-факто є елементами децентралізації з повним і безумовним дотриманням суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави, з гарантованою належністю державі всіх основних атрибутів, включаючи зовнішню політику безпеки, правову політику».

Раніше ForUm повідомляв, що Президент України Петро Порошенко заявив про готовність Києва забезпечити особливий статус деяких районах Донецької та Луганської областей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом