Під амністію не підпадають злочинці, які скоїли злочин за статтями Кримінального Кодексу за умисне вбивство, тероризм, замах на життя державного діяча, працівника правоохоронних органів, судді, зґвалтування, мародерство, наругу над загиблими, над пам'ятниками.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на нараді з керівниками парламентських фракцій, повідомила прес-служба Президента.

«Решта статей - це абсолютно нормальна світова практика - є інструментом, який дозволяє розпочати політичну реалізацію програми зі встановлення миру. Зараз немає важливішого завдання для нас, ніж мир. І це ключові позиції, які забезпечать його. Звертаю вашу увагу, що зрив цього процесу веде за собою непередбачувані наслідки, і кожен з вас може зрозуміти, які», - підкреслив Глава держави.

Як раніше повідомляв ForUm, на думку Порошенка, перший крок до миру - це припинення вогню, а також рішучі дії, які сприятимуть роззброєнню, загальнонаціональному діалогу, ухваленню відповідних законодавчих актів для встановлення стабільності в Луганській та Донецькій областях.

Порошенко віддав наказ начальникові Генерального штабу Збройних Сил України припинити вогонь на Донбасі, починаючи з 18.00 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом