Запорізькі міліціонери затримали за гарячими слідами високопоставленого чиновника однієї з районних державних адміністрацій під час отримання ним неправомірної вигоди.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС у Запорізькій області.

Так, згідно з повідомленням перший заступник голови однієї з районних державних адміністрацій Запорізької області вимагав хабар у розмірі п'яти тисяч доларів США за вирішення питання про передачу у власність двох гектарів землі.

«Коли житель Запоріжжя звернувся до згаданого чиновника з проханням про виділення ділянки, чиновник заявив, що «ціна питання» становить 5000 доларів США. Мовляв, частина суми піде «потрібним людям» у Державне земельне агентство, а частина - в кишеню власне чиновника як посередника. А щоб розвіяти сумніви прохача, зазначив, що узгодити документацію без грошей той може навіть не мріяти», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у відділі зв'язків з громадськістю, 2 вересня біля будівлі райдержадміністрації вимагач отримав першу частину бажаної суми - 800 доларів, тоді ж призначив сплату наступної частини.

«Десятого вересня, за попередньою домовленістю, прохач заніс у службовий кабінет високопоставленого чиновника ще 700 доларів США. Але як тільки хабар був чиновником отриманий, в приміщення зайшли співробітники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області», - розповіли в міліції.

Під час огляду кабінету грошові знаки іноземної валюти були вилучені.

Подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою). Нагадаємо, що санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

79