Оператор газотранспортної системи Словаччини, компанія Eustream, зафіксував зниження поставок російського газу через територію України.

Про це сказав у понеділок офіційний представник компанії Ваграм Чугурян, повідомляє РІА «Новости».

«Компанія Eustream зафіксувала і прийняла до відома зниження поставок російського газу через територію України для Словаччини і далі на Захід», - сказав Чугурян.

Водночас представник компанії відмовився повідомити, наскільки знизилися поставки.

Як повідомляв ForUm, раніше Eustream, всупереч повідомленням ЗМІ про зниження «Газпромом» транзиту газу через Словаччину, не зафіксувала скорочення поставок російського палива, що поставляється через територію України.

Нагадаємо, номінація на транзит російського газу через Україну і Словаччину по ужгородському коридору, що з початку місяця стабільно перевищувала 60 млн кубометрів, на понеділок, 15 вересня, заявлена в розмірі 49,6 млн кубометрів, що на 17% нижче середніх значень за попередні два тижні.

Словаччина є одним з головних транзитних коридорів російського газу в ЄС. З початку місяця Eustream почала реверсні поставки газу в Україну. Прямі поставки російського газу в Україну припинені з червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом