Словацький оператор газотранспортної системи компанія Eustream, всупереч повідомленням ЗМІ про зниження «Газпромом» транзиту через Словаччину, не зафіксував скорочення поставок російського газу, що поставляється через територію України, повідомляє прес-служба компанії.

«Станом на сьогоднішній ранок Eustream не зафіксував падіння тиску і обсягів поставок газу, що транспортується зі сходу в Європейський союз через станцію Велке Капушани на кордоні з Україною», - йдеться в повідомленні, передає «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, номінація на транзит російського газу через Україну і Словаччину ужгородським коридором, що з початку місяця стабільно перевищувала 60 млн кубометрів, на понеділок, 15 вересня, заявлена в розмірі 49,6 млн кубометрів, що на 17% нижче середніх значень за попередні два тижні.

Словаччина є одним з головних транзитних коридорів російського газу в ЄС. З початку місяця Eustream почала реверсні поставки газу в Україну. Прямі поставки російського газу в Україну припинені з червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом