Захист інтересів сільгоспвиробників, розвиток аграрних територій та збереження села як колиски української нації є головними завданнями нової політичної партії «Заступ», яка вступила у передвиборні перегони.

Про це сказала лідер організації Віра Ульянченко, повідомляє «РБК-Україна».

За її словами, вітчизняний АПК може дати потужний імпульс для розвитку країни, оскільки, незважаючи на те, що галузь не забезпечена повною мірою підтримкою держави, вже зараз частка АПК у загальному обсязі ВВП наблизилася до 13% і забезпечує до 27% вітчизняного експорту.

«Ми вважаємо, що українське село і родюча земля можуть підняти економіку з колін. Щоб втілити цю тезу в життя, потрібні реформи. Партія розробила унікальну програму комплексного розвитку аграрного сектору та відродження українського села «За рідну землю!», - заявила Ульянченко.

За словами лідера політсили, програма пройшла експертне обговорення фахівців аграрної галузі, голів сільських рад, керівників асоціацій та вчених.

«Заступ» виступає за децентралізацію влади, що дозволить громаді самій вирішувати власні проблеми із застосуванням значних фінансових ресурсів. Ми підтримуємо вступ України в ЄС, однак вважаємо, що він має проходити на вигідних для національного виробника умовах. Важливою ланкою у реформуванні АПК партія вважає проведення земельної реформи, підтримку малого та середнього агробізнесу, забезпечення податкових пільг для нових сільськогосподарських підприємств, створення робочих місць для сільської молоді, підтримку традицій села, його культури й автентичності», - зазначає заступник керівника партії Геннадій Новіков.

У партії підкреслили, що вони є єдиною політичною силою в Україні, яка представляє інтереси аграріїв.

«Заступ» - не галузева, а загальнонаціональна політична сила. Ми відчуваємо, що зараз Україні потрібне політичне лобі. Політична воля насамперед має бути представлена у Верховній Раді. Сільські об'єднання повинні мати не лише моральну, а й фінансову, ресурсну підтримку в парламенті. Ми переконані, що наш план перетворень українського села і реформування АПК здатний дати гідну відповідь на цей запит», - зазначає заступник керівника політичної партії «Заступ» Ірина Синявська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом