У виконкомі «Українського вибору» заявили, що Рух підтримує ідею створення Блоку опозиційних сил і готовий взяти активну участь у його роботі.

«За півроку діяльності нової влади соціально-політична та економічна ситуація в країні катастрофічно погіршилася. Влада не виконала жодної з обіцянок, даних Майдану. Децентралізація влади, розширення прав регіонів, боротьба з корупцією, відновлення економічного потенціалу країни, реалізація принципів народовладдя - все це так і залишилося лише передвиборчими гаслами провладних сил», - йдеться в заяві виконкому, опублікованій на офіційному сайті «Українського вибору».

У Медведчука вважають, що безграмотна і безвідповідальна політика Києва призвела до розколу країни, перетворення Донбасу на гарячу точку, нав'язаної ззовні політикою жорсткої економії, знецінення гривні, процвітання корупції та політичного лобі.

«Але найстрашніше - сьогодні при владі перебувають представники «партії війни», радикально налаштовані сили, які сіють насіння розбрату і вирощують почуття ненависті в суспільстві, намагаючись спровокувати внутрішнє протистояння і затягти Україну в горнило громадянської війни!», - йдеться в заяві.

Зупинити прихильників війни зможе тільки коаліція миру - об'єднання політичних і громадських сил, здатних припинити ескалацію агресії та насильства у країні, впевнені в «Українському виборі».

«Громадський рух «Український вибір», який відстоює принципи народовладдя, максимальну децентралізацію влади, виступає за мирне врегулювання конфлікту на Донбасі, за діалог Києва та регіонів для збереження єдиної і цілісної України, підтримує ідею створення Блоку опозиційних сил і готовий взяти активну участь у його роботі. Ми, прихильники миру, знаємо, як вивести країну з кризи, і зробимо все необхідне, щоб Україна знову стала мирною, стабільною і процвітаючою державою», - підсумували у виконкомі Руху.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31