Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, в якій відзначив важливість запровадження моніторингу і верифікації режиму припинення вогню з боку ОБСЄ.

Про це ForUm'y повідомили у прес-службі Глави Української держави.

«Співрозмовники обмінялися баченням розвитку ситуації на Донбасі після введення режиму припинення вогню і скоординували дії в міжнародному контексті», - йдеться у повідомленні.

Водночас Порошенко наголосив на необхідності ретельного дотримання всіх узгоджених позицій, зокрема на важливості якнайшвидшого запровадження моніторингу і верифікації режиму припинення вогню з боку ОБСЄ, де вже є певний прогрес, і поінформував, що за його дорученням українські силові відомства зі свого боку готові максимально ефективно сприяти впровадженню необхідних процедур.

Крім цього, Порошенко і Меркель обговорили результати саміту НАТО та ходу виконання домовленостей, досягнутих ними в ході багатосторонніх і двосторонніх зустрічей 4-5 вересня в Ньюпорті.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко віддав наказ начальникові Генерального штабу Збройних сил України припинити вогонь на Донбасі, починаючи з 18.00 5 вересня.

Нагадаємо, 5 вересня на переговорах контактної групи між представниками України, самопроголошених ДНР і ЛНР з участю ОБСЄ в Мінську підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 п'ятниці, 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом