Сухопутну ділянку українсько-російського кордону буде перекрито з допомогою ровів шириною майже чотири метри. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на засіданні Кабінету Міністрів повідомив перший заступник голови Держприкордонслужби Павло Шишолін.

«Ми припускаємо, що основними елементами державного кордону між Україною і РФ на сухопутній ділянці будуть суцільні рови. Їх ширина не менше чотирьох метрів, а глибина - приблизно два метри. Перешкоджати руху транспортних засобів з території РФ ми будемо за допомогою контрольно-слідових смуг, рокадних доріг, земляних і бетонних ровів, різноманітних систем оптико-електронного спостереження, веж, електронно-сигналізаційних комплексів і різноманітних фортифікаційних споруд», - зазначив він

Сьогодні на засіданні Кабміну буде розглянуто проект облаштування українсько-російського кордону під назвою «Стіна».

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна починає будівництво споруд на кордоні з Росією в рамках проекту «Стіна».

26 червня Кабінет Міністрів України прийняв рішення про інженерно-технічне облаштування державного кордону з Російською Федерацією.

Валентин Цимох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67