На кордоні з Росією облаштовано 62 км протитанкового рову і 50 км інших загороджень. Про це повідомив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві.

«На сьогодні на кордоні з РФ Держприкордонслужба за активного сприяння обласних адміністрацій облаштувала 62 км протитанкових ровів та 50 км інших загороджень, розробила й відновила 750 км контрольно-слідових смуг, обладнала окопи та траншеї, бліндажі та блокпости», - зазначив він і додав, що «таких же заходів було вжито й на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом», повідомляє «УНІАН».

Також, сказав Лисенко, прикордонники встановили понад двісті спостережних веж, обладнують приховані місця несення служби і позиції для технічних засобів, модернізують застарілі радіолокаційні станції та пости технічного спостереження.

Як повідомляв ForUm, на початку вересня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про початок будівництва споруджень на кордоні з Росією в рамках проекту «Стіна».

Пізніше Кабмін доручив Міністерству оборони спрямувати на зміцнення державного кордону 100 мільйонів гривень. Реалізація проекту здійснюється в трьох областях. Зазначимо, що на реалізацію проекту «Стіна» наразі витрачено 7 млн грн із Державного бюджету України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28