Реакція українців на підписання документа щодо реалізації плану мирного врегулювання кризи на Донбасі залежатиме від умов цієї угоди. Таку думку кореспондентові Forum'у висловила соціолог, директор фонду Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

«Населення в Україні різне, тому реагувати на це буде по-різному. Але більшість хоче миру. Хоча ми не знаємо умов цього плану, наскільки вони будуть гарантувати мир у майбутньому. Не перемир'я зараз, під час якого бойовики можуть отямитися, а Росія - поставити їм ще більше зброї і т.д. Тобто реакція суспільства залежатиме від умов плану», - сказала Бекешкіна.

Також, за словами експерта, Порошенка обирали на пост президента як прихильника мирного врегулювання конфлікту.

«Схематично кандидатів передвиборних перегонів можна було розділити на прихильників миру і бойових дій, не будемо говорити «війни», адже її ніхто не хотів. І українці вибрали Порошенка, очевидно, тому що більшість - це люди, схильні до мирного перебігу подій. Зараз за опитуваннями лідерство в парламентських перегонах утримує блок Порошенка, який всіляко намагається встановити мир. Це опосередковано може свідчити про те, що більшість у країні належить до «партії миру». Але на яких умовах буде цей мир? Цього ми поки не знаємо», - зазначила вона.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом