У нормальному режимі на Донбасі зараз працюють лише 24 із 95 державних шахт. Про це повідомив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Зюков.

«Із 95 державних шахт на Донбасі на сьогодні працюють 24 шахти. Вони працюють у нормальному режимі, видобувають вугілля, там повністю задіяний весь персонал», - сказав він.

За словами першого заступника міністра, 57 шахт перебувають у режимі життєзабезпечення, на них працює мінімум персоналу. «Близько 70 тис. шахтарів не задіяні сьогодні в виробничому процесі», - підкреслив Зюков.

Заступник голови Міненерговугілля також зазначив, що 13 шахт на Донбасі повністю зруйновані, серед них є шахти, які видобували понад 1 млн тонн вугілля на рік, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зюков зазначив, що за відсутності постачань вугілля існує ймовірність виснаження запасів на складах теплових електростанцій протягом 20 днів.

«На сьогодні запаси на електростанціях становлять 2,1 млн тонн вугілля. Для проходження осінньо-зимового періоду необхідно накопичити на складах 3,5 млн тонн», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50