У Верховній Раді створено тимчасову слідчу комісію з розслідування подій біля Іловайська, яку очолив депутат від «Батьківщини» Андрій Сенченко.

Про це сам Сенченко повідомив на брифінгу після завершення закритого засідання парламенту 4 вересня.

«Було прийнято рішення про утворення тимчасової слідчої комісії парламенту з питань розслідування обставин трагічних подій, що призвели до загибелі і захоплення в полон бійців добровольчих батальйонів, а також Збройних сил України на околицях Іловайська Донецької області», - сказав Сенченко.

За його словами, ТСК створено тому, що силові структури постійно надавали суперечливу інформацію про події біля Іловайська, надходили сигнали, що дії військових у цій зоні не координувалися, своєчасно не приймалися необхідні рішення. Депутат також повідомив, що до складу ТСК увійшли представники всіх фракцій і позафракційний депутат. «Наше завдання - встановити всі обставини: хто стріляв, і якщо це російські військові частини - у нас для цього достатньо первинної інформації - які військові частини», - сказав парламентарій і наголосив, що необхідно встановити кількість втрат серед українських військових і мирного населення, а також полонених і зниклих безвісти, повідомляє «УНІАН».

Депутат також зазначив, що на засіданні парламенту депутати заслухали представників Міністерства оборони, Генерального штабу, військової розвідки і Служби безпеки, а також виступав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, кілька членів уряду, які відповідали на запитання, що стосуються енергозабезпечення та переселенців.

Як повідомляв ForUm, в Іловайську українські силовики потрапили в оточення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом